Ingyenes egészséges és finom desszertek főzőiskola videója és receptje
Itt megnézheted az ezzel a témával foglalkozó ingyenes főzősuli felvételét is.
Az alábbiakban pedig megtalálod a töltött batyú, táska receptjét is.
Töltött batyú, táska
Hozzávalók (száraz alapanyagok)
- 15 dkg kölesliszt
- 10 dkg cirokliszt
- 10 dkg barnarizsliszt
- 5 dkg mandulalizst
- 1 csipet só
- 1 teáskanál szódabikarbóna
Az alábbi alapanyagokat összekeverem alaposan egy keverőtálban, majd megvárom hogy bezselésedjen:
- 1 evőkanál citromlé
- 4 púpos evőkanál útifűmaghéj
- 4 evőkanál oliva, repce, napraforgó olaj ami van
- 6 dl víz
- 8 dkg zabpehelyliszt
Elkészítés
A száraz és a bezselésedett alapanyagot összekeverem hogy gyúrható állagú legyen.
- Kinyújtom kb. fél centis vastagságúra.
- Majd ezután kb. 7 cm-s kockákra felvágom.
- A közepébe evőkanál szilvalekvárt teszek (ez nem folyós a kemény állagú mert 3 napig üstben főzik.
- Felhajtom a széleket és középen összecsiptetem, amivel egy batyut kapok.
- Végül lehet háromszögre is hajtani.
Ezután sütőbe teszem előmelegített 180 fokra és itt 20 percig sütöm, majd 160 fokra veszem és még további 20 percig sütöm.
Ajánlott blogbejegyzéseim a témához
Elolvasáshoz kattints rá a blogbejegyzés címére!
5+1 ok, amiért a makrobiotikus desszertek különösen ajánlottak a 40 év feletti nők számára
Hogyan készítsünk egészséges és finom makrobiotikus desszerteket?
A téli makrobiotikus desszertek szakszerű elkészítése
Makrobiotikus étrenddel a női egészség megőrzéséért és helyreállításáért (1. rész)
Női egészséget veszélyeztető tényezők (2. rész)
7 tipp az immunrendszered megerősítésére
Immunrendszerünk egészségéért a makrobiotikával
Makrobiotikus étrenddel a női egészségért és helyreállításáért
Ezeket az alapanyagokat ne használd egy egészséges makrobiotikus étrendben
A gluténmentes makrobiotikus étrend
Hogyan állapítsuk meg a gluténallergiát?
Mely gabona fajták fogyaszthatók, illetve nem egy gluténmentes makrobiotikus étrendben?
9 makrobiotikus táplálkozási tanács gluténallergia esetén
Mit nevezünk élő ételeknek a makrobiotika tudományában? Miért fontosak számunkra?
Ajánlott könyveim a témához
Sebestyén Szilvia – Markobiotika az egészséges és harmonikus életért
Sebestyén Szilvia – Makrobiotikus táplálkozás
Sebestyén Szilvia – Makrobiotika a 21. században
Sebestyén Szilvia – Immunrendszert támogató és sugárzástól tisztító makrobiotikus ételek
Sebestyén Szilvia – Gluténmentes makrobiotikus ételek és életmód
Sebestyén Szilvia – Glutén és mindenmentes makrobiotikus desszertek
Sebestyén Szilvia – Gluténmentes és általános makrobiotikus reggelik
Sebestyén Szilvia – Gluténmentes és általános makrobiotikus uzsonnák, útravalók és szendvicskrémek
Sebestyén Szilvia – Makrobiotikus saláták és savanyúk
Sebestyén Szilvia – Tavaszi makrobiotikus ételek
Sebestyén Szilvia – Nyári makrobiotikus ételek
Sebestyén Szilvia – Őszi makrobiotikus ételek
Sebestyén Szilvia – Téli makrobiotikus ételek
A könyveket ide kattintva tudod megnézni illetve megrendelni.