Tej- és tejtermék helyettesítő főzőiskola
Üdvözöllek a főzőiskolában!
Köszöntelek azok táborában, akik tudatosan akarnak tenni a saját (és családjuk) egészségéért!
Ez a főzőiskola is azt a célomat, küldetésemet szolgálja, hogy minél több emberhez juttassam el azt a tudást, amitől egészséges, aktív és boldog életet élhetnek.
Közel húsz éves tapasztalatom során sokakkal találkoztam, akik korpás fejbőr, asztma, allergia, pikkelysömör, homlok-arc-fül-hallójárat gyulladás, afták a szájban, fogíny gondok, túlsúly, vizesedés, fejfájás, migrénes rohamok, fejfájás, csontritkulás, éjszakai izzadás, ödémák, férfi-női meddőség, endometriózis, fájdalmas menstruáció, ciszták, miómák kialakulása, mellben csomók, göbök a pajzsmirigyen, száraz repedezett vagy pattanásos bőr, puffadás, reflux, vastagbél gyulladás, hasnyálmirigy gyulladás, influenza szerű, vagy sok más panaszok stb. miatt kerestek fel. Ebben szerepet játszhat a glutén és tejterméket tartalmazó ételek fogyasztása is.
Azokban a kultúrákban, ahol nem fogyasztanak tejtermékeket ilyen panaszok nem vagy csak nagyon ritkán fordulnak elő. A mi térségünkben megszokássá vált a tejtermékek fogyasztása pl. sajtfélék, tejszín, tejföl, túró, jégkrém, joghurt stb. Mindenféle öntetekben és ételekben megtalálhatóak tejpor vagy más tejtermék származékok, pl. tartár mártásban stb.
Ebben a főzőiskolában megmutatom neked, hogy milyen sokféleképpen lehet helyettesíteni a tej és tejtermékeket.
Sebestén Szilvia
női makrobiotikus táplálkozás szakértője
Az alábbiakban találod a főzőiskola 3 fejezetét
Elmélet
Ebben a részben egy igen alapos betekintést nyerhetsz a témához kapcsolódó elmélettel kapcsolatban.
Főzősuli receptjei
Ebben a fejezetben találod meg az élő főzőiskola összes recpetjét leírásokkal és fényképekkel együtt.
Videó
Ebben a fejezetben találod meg az ehhez a témához kapcsolódó ingyenes főzőiskola videóját.