Készíts egészséges, tápláló és finom fasírtokat online főzőiskola

FIGYELEM!

Aki beteg, forduljon szakorvoshoz! Az egészséggel kapcsolatos anyagok olvasása nem pótolja az orvosi diagnózist, kezelést és az egyéni táplálkozási tanácsot.

Ez a főziskola nem helyettesíti az orvosi kezelést!

A főzőiskola hatékony és eredményes végrehajtásához kérd ki makrobiotikus szakértő véleményét. Közepesen súlyos rendellenességek, tünetek tapasztalása esetében makrobiotikus tanácsadó segítségével kövesd az állapotodnak megfelelő étrendet a három általános gyógyító étrend típusból. Súlyosabb betegségeknél kérd képzett makrobiotikus tanácsadó egyéni étrend javaslatát is.

Az egészséges étel tápláló, finom és öröm fogyasztani!

A Fasírtok és olajban sült fogások főzőiskola célja, olyan ételféleségek elkészítésének megismertetése, amelyek felváltják ezek egészségtelen változatát egészségesre. Hasznos, tápanyagokban gazdag, az ártó alapanyagok nélküli fogásokat találsz itt. A Kárpát-medencében növő gabonák (gluténmentesek: barnarizs, köles, hajdina, kukorica, cirok), növényi fehérjék (bab, lencse, csicseriborsó), halfélék hazai folyókból tavakból, és itt helyben növő zöldségek az alapanyagai a fasírtoknak, tempúráknak.

Ezek a receptek átvezető ételek, a betegséget okozóktól az egészséget megtartókhoz. Ezek a kicsi változtatások már gyors és fenntartható átalakulást eredményezhetnek. Igazából a nagyobb változtatások könnyebb megvalósítása az, amikor kis lépésekben kezdjük el. Az tartósan kivitelezhető, mert a választás szabadságáról szól. Egyforma fontossággal bír az, amit beviszünk az étrendünkbe, mint amit kizárunk. A rosszat kizárjuk és beemeljük a jót.

Nem lehet feladni élvezetes, jó örömforrásokat, ha nincs helyette más, mert nincs mire felcserélni. Ez a fasírtos főzősuli jó alternatíva a kedvenc olajban sült fogásaink lecserélésére. Így ez élethossziglan fenntartható jó változtatás az egészségünk megtartásáért. Sokkal többet nyerünk, mint amennyit veszítünk, amikor nem változtatunk és ártunk magunknak. Így az új étkezési szokások bevezetése, már nem áldozatvállalás. Az hogy nem ártunk magunknak segíti az életünket különlegesebbé, fegyelmezettebbé, vidámabbá tenni. Ezek az egészségesebb ételek az életünket gazdagabbá teszik, mint amilyen a mostani kiinduló pont, ezáltal a „lelkünket” is tápláljuk, felszabadultabban érezzük magunkat a nyomás és a bűntudat alól.

Úgy korlátozzuk magunkat, hogy szabadabbá válunk, mert a fegyelmezettség felszabadító, ha szabad a választás és nem lemondás, hanem új örömforrás, az egészség, a jó mentális állapot megtapasztalása miatt. Mi is különlegesebbé válunk a jóra történt változtatás által, önmagunk szabadabb kifejezésére lehetőség nyílik. Amikor több, amit nyerünk, mint amit feladunk akkor ez a helyzetünk fenntartható. Nincs lemondás, nincs bűntudat, rossz érzés. Helyette öröm, felszabadultság és élvezet. A rossz ételek fogyasztása nem öröm, rosszullétet, betegséget, rossz közérzetet, bánatot okoz.

Könnyebb út a változtatáshoz, amikor első lépésként a megszokott ételeinkhez hasonló fogásokat készítünk egészséges változatban. Megelőzés vagy betegség miatti kényszer az oka a táplálkozási szokások megváltoztatásának. Ez egy választási lehetőség, hogy bűntudat és lemondás nélkül egészséges ételeket fogyasszál. Okosan tudjál választani a meglévő jó lehetőségek közül. Ami lemondással jár az a változtatás nem tartható fenn, ez a főzősuli nem az akaraterőre épül, hanem a könnyű természetes megvalósításra, ami erőfeszítés nélkül tartható.

A főzősuli célja az, hogy jól érezzed magad, nem az hogy kerüld a rossz érzéseket. Az életöröm inkább, mint a félelem valamitől.

Megtapasztalod azt az előnyt amiért érdemes változtatni lemondás nélkül. Az egészséges ételeknek nem célja, hogy ugyanolyan ízűek, állagúak, kinézetűek legyenek, mint az egészségtelenek, amelyek tele vannak íz fokozókkal, illat, színező anyagokkal és állományjavító szerekkel, hogy mesterségesen esztétikusak legyenek. Nem is lehet elvárni, hogy pont ugyan olyanok legyenek, hiszen más alapanyagokból készülnek, mégis van, amikor a kinézetük és az ízük szinte ugyanaz.

Amikor kitisztulnak az ízlelő bimbóink, néhány hét után – mert elhagytuk a tej, sajt, tejföl, túró, tejszín, jégkrém… összes tejterméket – akkor érezzük az igazi ízeket.

Ajánlott blogbejegyzéseim a témához

Ajánlott könyveim a témához

Sebestyén Szilvia – Markobiotika az egészséges és harmonikus életért

Sebestyén Szilvia – Makrobiotikus táplálkozás

Sebestyén Szilvia – Makrobiotika a 21. században

Sebestyén Szilvia – Immunrendszert támogató és sugárzástól tisztító makrobiotikus ételek

Sebestyén Szilvia – Gluténmentes makrobiotikus ételek és életmód

Sebestyén Szilvia – Glutén és mindenmentes makrobiotikus desszertek

Sebestyén Szilvia – Gluténmentes és általános makrobiotikus reggelik

Sebestyén Szilvia – Gluténmentes és általános makrobiotikus uzsonnák, útravalók és szendvicskrémek

Sebestyén Szilvia – Makrobiotikus saláták és savanyúk

Sebestyén Szilvia – Tavaszi makrobiotikus ételek

Sebestyén Szilvia – Nyári makrobiotikus ételek

Sebestyén Szilvia – Őszi makrobiotikus ételek

Sebestyén Szilvia – Téli makrobiotikus ételek  

A könyveket ide kattintva tudod megnézni illetve megrendelni.