Az egészséges, tápláló és finom fasírtok ingyenes főzőiskola videója és receptje
Itt megnézheted az ezzel a témával foglalkozó ingyenes főzősuli felvételét is.
Az alábbiakban pedig megtalálod a csicseriborsó fasírt receptjét is.
Csicseriborsó fasírt
Hozzávalók
- 20 dkg főtt csicseri borsó (lehet kapni főtt csicseriborsó konzervet, ami tartósítószer nélküli)
- 15 dkg hajdina liszt
- 10 dkg reszelt sárgarépa
- 10 dkg apró kockára vágott vöröshagyma
- 10 dkg finomra reszelt sárgarépa vagy fehérrépa
- 1 teáskanál só
- 1 mokkáskanál őrölt kömény
- ½ mokkáskanál szódabikarbóna hogy lazább legyen
Csicseriborsó megfőzése
1. Fél csésze csicseriborsóhoz hozzáadunk három csésze vizet és áztatom kuktában 8 órán át.
2. Leöntöm az áztató vizet és hozzáadok 2 db babérlevelet, 4 csésze vizet és a kuktát lezárom, majd a lángot nagyra veszem, amíg a szelep sípol. Ez azt jelenti, hogy felforrt.
3. Ezután kicsire veszem a lángot, hőelosztót teszek a kukta alá és 60 percig főzöm.
4. Ezután elzárom a gázt és megvárom, amíg magától kihűl úgy, hogy a kukta fedelét le lehessen venni. Fontos hogy kihűljön, mert a forró kuktában lévő tartalom feljön és a kezünket leforrázhatja. Türelmesen várjuk meg amíg kihűl. Télen lehet kitenni a hűvös erkélyre vagy udvarra.
5. Amikor a kuktafedőt levettem ezután sózom csak meg a csicseriborsót. Ha hamarabb sózom, akkor nem tud megpuhulni, a kérge kemény marad. Magába szívja a sót 10 perc alatt. Várjuk meg és ezt követően folytassuk a további műveletet.
6. Inkább főzzük szét nagyon puhára a csicseriborsót, mint nyers legyen.
A Csicseriborsó fasírt összeállítása
1. A hozzávalókat alaposan összekeverjük és 10 percig állni hagyjuk hogy a zabpehely a hajdinaliszt nedvességgel megszívja magát.
2. Formázzunk 4 cm átmérőjű 1,5 cm vastagságú kör alakú fasírtokat, vagy akár gombócokat is
3. A megformázott fasírtokat forró olajba tegyük bele. Fordítsuk meg, hogy mind a két oldala aranybarna legyen.
4. Amikor kisült tegyük rácsra, ami alatt tálca van, hogy a felesleges olaj lecsöpögjön, hogy a fasírt ne a lecsöpögött olajban legyen.
Ajánlott blogbejegyzéseim a témához
Elolvasáshoz kattints rá a blogbejegyzés címére!
5+1 ok, amiért a makrobiotikus desszertek különösen ajánlottak a 40 év feletti nők számára
Hogyan készítsünk egészséges és finom makrobiotikus desszerteket?
A téli makrobiotikus desszertek szakszerű elkészítése
Makrobiotikus étrenddel a női egészség megőrzéséért és helyreállításáért (1. rész)
Női egészséget veszélyeztető tényezők (2. rész)
7 tipp az immunrendszered megerősítésére
Immunrendszerünk egészségéért a makrobiotikával
Makrobiotikus étrenddel a női egészségért és helyreállításáért
Ezeket az alapanyagokat ne használd egy egészséges makrobiotikus étrendben
A gluténmentes makrobiotikus étrend
Hogyan állapítsuk meg a gluténallergiát?
Mely gabona fajták fogyaszthatók, illetve nem egy gluténmentes makrobiotikus étrendben?
9 makrobiotikus táplálkozási tanács gluténallergia esetén
Mit nevezünk élő ételeknek a makrobiotika tudományában? Miért fontosak számunkra?
Ajánlott könyveim a témához
Sebestyén Szilvia – Markobiotika az egészséges és harmonikus életért
Sebestyén Szilvia – Makrobiotikus táplálkozás
Sebestyén Szilvia – Makrobiotika a 21. században
Sebestyén Szilvia – Immunrendszert támogató és sugárzástól tisztító makrobiotikus ételek
Sebestyén Szilvia – Gluténmentes makrobiotikus ételek és életmód
Sebestyén Szilvia – Glutén és mindenmentes makrobiotikus desszertek
Sebestyén Szilvia – Gluténmentes és általános makrobiotikus reggelik
Sebestyén Szilvia – Gluténmentes és általános makrobiotikus uzsonnák, útravalók és szendvicskrémek
Sebestyén Szilvia – Makrobiotikus saláták és savanyúk
Sebestyén Szilvia – Tavaszi makrobiotikus ételek
Sebestyén Szilvia – Nyári makrobiotikus ételek
Sebestyén Szilvia – Őszi makrobiotikus ételek
Sebestyén Szilvia – Téli makrobiotikus ételek
A könyveket ide kattintva tudod megnézni illetve megrendelni.