Az egészséges, tápláló és finom fasírtok ingyenes főzőiskola videója és receptje

Itt megnézheted az ezzel a témával foglalkozó ingyenes főzősuli felvételét is.

Az alábbiakban pedig megtalálod a csicseriborsó fasírt receptjét is.

 

 

Csicseriborsó fasírt

Csicseriborsó fasírt

Hozzávalók

  • 20 dkg főtt csicseri borsó (lehet kapni főtt csicseriborsó konzervet, ami tartósítószer nélküli)
  • 15 dkg hajdina liszt 
  • 10 dkg reszelt sárgarépa
  • 10 dkg apró kockára vágott vöröshagyma
  • 10 dkg finomra reszelt sárgarépa vagy fehérrépa
  • 1 teáskanál só
  • 1 mokkáskanál őrölt kömény 
  • ½ mokkáskanál szódabikarbóna hogy lazább legyen

 

Csicseriborsó megfőzése

1. Fél csésze csicseriborsóhoz hozzáadunk három csésze vizet és áztatom kuktában 8 órán át.

2. Leöntöm az áztató vizet és hozzáadok 2 db babérlevelet, 4 csésze vizet és a kuktát lezárom, majd a lángot nagyra veszem, amíg a szelep sípol. Ez azt jelenti, hogy felforrt.

3. Ezután kicsire veszem a lángot, hőelosztót teszek a kukta alá és 60 percig főzöm.

4. Ezután elzárom a gázt és megvárom, amíg magától kihűl úgy, hogy a kukta fedelét le lehessen venni. Fontos hogy kihűljön, mert a forró kuktában lévő tartalom feljön és a kezünket leforrázhatja. Türelmesen várjuk meg amíg kihűl. Télen lehet kitenni a hűvös erkélyre vagy udvarra.

5. Amikor a kuktafedőt levettem ezután sózom csak meg a csicseriborsót. Ha hamarabb sózom, akkor nem tud megpuhulni, a kérge kemény marad. Magába szívja a sót 10 perc alatt. Várjuk meg és ezt követően folytassuk a további műveletet.

6. Inkább főzzük szét nagyon puhára a csicseriborsót, mint nyers legyen. 

 

A Csicseriborsó fasírt összeállítása

1. A hozzávalókat alaposan összekeverjük és 10 percig állni hagyjuk hogy a zabpehely a hajdinaliszt nedvességgel megszívja magát.

2. Formázzunk 4 cm átmérőjű 1,5 cm vastagságú kör alakú fasírtokat, vagy akár gombócokat is

3. A megformázott fasírtokat forró olajba tegyük bele. Fordítsuk meg, hogy mind a két oldala aranybarna legyen.

4. Amikor kisült tegyük rácsra, ami alatt tálca van, hogy a felesleges olaj lecsöpögjön, hogy a fasírt ne a lecsöpögött olajban legyen.

Ajánlott blogbejegyzéseim a témához

Ajánlott könyveim a témához

Sebestyén Szilvia – Markobiotika az egészséges és harmonikus életért

Sebestyén Szilvia – Makrobiotikus táplálkozás

Sebestyén Szilvia – Makrobiotika a 21. században

Sebestyén Szilvia – Immunrendszert támogató és sugárzástól tisztító makrobiotikus ételek

Sebestyén Szilvia – Gluténmentes makrobiotikus ételek és életmód

Sebestyén Szilvia – Glutén és mindenmentes makrobiotikus desszertek

Sebestyén Szilvia – Gluténmentes és általános makrobiotikus reggelik

Sebestyén Szilvia – Gluténmentes és általános makrobiotikus uzsonnák, útravalók és szendvicskrémek

Sebestyén Szilvia – Makrobiotikus saláták és savanyúk

Sebestyén Szilvia – Tavaszi makrobiotikus ételek

Sebestyén Szilvia – Nyári makrobiotikus ételek

Sebestyén Szilvia – Őszi makrobiotikus ételek

Sebestyén Szilvia – Téli makrobiotikus ételek  

A könyveket ide kattintva tudod megnézni illetve megrendelni.