Ingyenes főzőiskola videója és receptjei
Itt megnézheted az ezzel a témával foglalkozó ingyenes főzősuli felvételét is.
Az alábbiakban pedig megtalálod a lefőzött ételeket és receptjeit is.
- Leves: Zöldbab leves
- Főfogás: Céklás hajdina zöldséges babbal, kovászos uborkával és blansírozott mángold levéllel
- Desszert: Szilvás lepény
Zöldbableves (4 főre)
Hozzávalók
- 1 liter víz
- 20 dkg zöldbab
- 2 db közepes sárgarépa negyedholdra vágva
- 2 db fehérrépa negyedholdra vágva
- 1 db karalábé kis kockákra váccgva
- 1 gerezd fokhagyma reszelve
- 1 mokkáskanál olaj
- 1 csapott evőkanál só
Elkészítés
A vizet felforralom a sóval és az olajjal majd hozzáadom a zöldbabot amikor forrás után kicsit megfőtt, beleteszem a többi zöldségeket és együtt puhára főzöm. Tálaláskor lehet a tetejét szórni: petrezselyemmel, újhagymával, snidlinggel, póréhagymával (apróra darabolttal)
Céklás hajdina zöldséges babbal, kovászos uborkával és blansírozott mángold levéllel
Céklás hajdinához hozzávalók
- 1 db közepes cékla kicsi kockákra vágva vagy akár lereszelve
- 10 dkg világos hajdina
- 1 teáskanál só
- 3 dl víz
Elkészítés
A hozzávalókat vastagtalpú edénybe teszem és felforralom fedő alatt. Ezután kicsire veszem a lángot és még 20 percig főzöm és elzárom a gázt. A fetőd még 5 percig rajta hagyom. Lehet összekeverni ezután.
Zöldséges bab elkészítése
A kovászos uborka elkészítése
Szilvás lepény
Hozzávalók 1. tál
- 8 gramm zabpehely liszt vagy zabliszt
- 4 evőkanál útifűmaghéj nem púpozott
- 4 evőkanál oliva olaj
- 1 közepes citrom leve
- 1 mokkáskanál só
- 6 dl víz
- 1 dl rizsszirup
Elkészítés
Összekeverem és állni hagyom amíg a másik tálban a hozzávalókat alaposan elkeverem
Hozzávalók 2. tál
- 150 gr kölesliszt
- 50 gr mandulaliszt
- 100 gr rizsliszt
- 100 gr cirokliszt
- 1 teáskanál púpozott szódabikarbóna
Elkészítés
A két tálat alaposan összekeverem és 1 cm vastagságban tepsibe teszem és gyümölcsöt (szilvát) felszeletelve a tetejére ráteszem. Először 200 fokra teszem be a sütőbe, majd néhány perc múlva 180 fokon tovább sütöm.40 percig.Minden sütő más, ellenőrizni kell hogy megsült-e már!!! Lehet sárgabarackot, almát, birset, meggyet,szilvát,ribizlit stb. sokféle gyümölccsel a tetejét sűrűn díszíteni.
Ajánlott blogbejegyzéseim a témához
Elolvasáshoz kattints rá a blogbejegyzés címére!
Makrobiotikus étrenddel a túlsúly ellen
Makrobiotikus étrenddel a női egészség megőrzéséért és helyreállításáért (1. rész)
Női egészséget veszélyeztető tényezők (2. rész)
7 tipp az immunrendszered megerősítésére
Immunrendszerünk egészségéért a makrobiotikával
Makrobiotikus étrenddel a női egészségért és helyreállításáért
Ezeket az alapanyagokat ne használd egy egészséges makrobiotikus étrendben
A gluténmentes makrobiotikus étrend
Hogyan állapítsuk meg a gluténallergiát?
Mely gabona fajták fogyaszthatók, illetve nem egy gluténmentes makrobiotikus étrendben?
9 makrobiotikus táplálkozási tanács gluténallergia esetén
Mit nevezünk élő ételeknek a makrobiotika tudományában? Miért fontosak számunkra?
Ajánlott könyveim a témához
Sebestyén Szilvia – Markobiotika az egészséges és harmonikus életért
Sebestyén Szilvia – Makrobiotikus táplálkozás
Sebestyén Szilvia – Makrobiotika a 21. században
Sebestyén Szilvia – Immunrendszert támogató és sugárzástól tisztító makrobiotikus ételek
Sebestyén Szilvia – Gluténmentes makrobiotikus ételek és életmód
Sebestyén Szilvia – Glutén és mindenmentes makrobiotikus desszertek
Sebestyén Szilvia – Gluténmentes és általános makrobiotikus reggelik
Sebestyén Szilvia – Gluténmentes és általános makrobiotikus uzsonnák, útravalók és szendvicskrémek
Sebestyén Szilvia – Makrobiotikus saláták és savanyúk
Sebestyén Szilvia – Tavaszi makrobiotikus ételek
Sebestyén Szilvia – Nyári makrobiotikus ételek
Sebestyén Szilvia – Őszi makrobiotikus ételek
Sebestyén Szilvia – Téli makrobiotikus ételek
A könyveket ide kattintva tudod megnézni illetve megrendelni.