Egészséges, tápláló és finom főzelékek főzőiskola 

Üdvözöllek az online főzőiskolában!

Köszöntelek azok táborában, akik tudatosan akarnak tenni a saját (és családjuk) egészségéért!

Ez a főzőiskola is azt a célomat, küldetésemet szolgálja, hogy minél több emberhez juttassam el azt a tudást, amitől egészséges, aktív és boldog életet élhetnek.

A hagyományosan készített főzelékek egyik problémája az, hogy igazából nem tartalmazza teljes körben a napi étkezési igényünket. Tehát, az éhségünket csillapítja, viszont nem teljes értékben tudja az egész napos étkezési igényünket kielégíteni.

Szintén gond, hogy a megfőtt alapanyagból úgy készítünk főzelékeket, hogy valamilyen tejtermékkel és búzaliszttel besűrítjük. Pont a két „fehér méreg”, ami káros a szervezetünkre, sőt van, amikor még cukrot is tesznek bele ízfokozónak. Így már a 3 fehér méreg belekerül az ételbe. Ezek különböző egészségügyi panaszokat okozhatnak.

Végül pedig, akiknek glutén és tejtermék étel intoleranciája, allergiája van, azoknak a hagyományos módon készült (a 3 fehér méreggel) főzelékek már nem ehetők, mert súlyos panaszuk lehet.

Ezek megoldására van egy természetes megoldás! A makrobiotika, erről szól ez a főzőiskola.

Sebestyén Szilvia, a női makrobiotikus táplálkozás szakértője

Az alábbiakban találod a főzőiskola 3 fejezetét

Makrobiotika elmélet

Elmélet

Ebben a részben egy igen alapos betekintést nyerhetsz a témához kapcsolódó elmélettel kapcsolatban.

Makrobiotikus aszalványos azuki bab desszert

Receptek

Ebben a fejezetben találod meg az élő főzőiskola összes recpetjét leírásokkal és fényképekkel együtt.

Azukibabos barnarizs bélané brokkoli nishime sárgarépa káposzta lilahagyma pirosretek gyorsprés saláta

Ingyenes főzőiskola

Ebben a fejezetben találod meg az ehhez a témához kapcsolódó ingyenes főzőiskola videóját.