A makrobiotika elméleti alapjai
Ebben a fejezetben fogod megismerni a makrobiotika alapjait, ami alapján képes leszel egy új gondolkodásmód elsajátítására az egészséges étkezés kialakításához.
A könnyebb érthetőség végett megszámoztam az anyagokat, amiből 7 leckét találsz. Kövesd a sorszámozást, mivel ezek így épülnek egymásra.
A leckék után találsz további anyagokat is. Ezek egyrésze segítségedre lehet az elmélet jobb megértésben (ide kapcsolódó blogbejegyzéseim). Másik része tartalmazza azokat az általm írt könyveket, amelyek ehhez a témakörhöz tartoznak.
Leckék
1. Elmélet
Bevezetés a makrobiotikába (története, filozófiája)
2. Elmélet
A makrobiotika alapjai, „vas törvényei”.
3. Elmélet
Makrobiotikus vágási és főzési módok.
4. Elmélet
Egy makrobiotikus konyha felszerelése.
5. Elmélet
Makrobiotikában használt alapanyagok (1. rész).
6. Elmélet
Makrobiotikában használt alapanyagok (2. rész).
7. Elmélet
Egy minta makrobiotikus HETI MENÜ.
Ajánlott blogbejegyzéseim a témához
Elolvasáshoz kattints rá a blogbejegyzés címére!
Makrobiotikus étrenddel a női egészségért és helyreállításáért
Ezeket az alapanyagokat ne használd egy egészséges makrobiotikus étrendben
A gluténmentes makrobiotikus étrend
Hogyan állapítsuk meg a gluténallergiát?
Mely gabona fajták fogyaszthatók, illetve nem egy gluténmentes makrobiotikus étrendben?
9 makrobiotikus táplálkozási tanács gluténallergia esetén
Mit nevezünk élő ételeknek a makrobiotika tudományában? Miért fontosak számunkra?
9 ok, ami szervezetünk egyensúlytalanságához vezethet
Ajánlott könyveim a témához
Sebestyén Szilvia – Makrobiotika, az egészséges és harmonikus életért
Sebestyén Szilvia – Makrobiotika a 21. században
Sebestyén Szilvia – Makrobiotikus táplálkozás
A könyveket ide kattintva tudod megnézni illetve megrendelni.