Fogyasztási javaslat

Glutén, tej, tejtermék, tojás, szója és cukormentes. Sokféle olajat lehet használni, ezért aki valamelyikre érzékeny, az olyat használjon, amelyre nincs allergiás reakciója.

Hozzávalók / 4 fő részére

  • 40 dkg cukkini
  • 6 dl víz
  • 4 gerezd fokhagyma (átnyomva)
  • 1 mokkáskanál olaj (napraforgóolaj, szezámolaj ízlés és érzékenység szerint)
  • csipet oregánó vagy más kedvenc mediterrán fűszer
  • 1 teáskanál só

Elkészítés

1.    Mossuk meg a cukkinit és nagy darabokra vágjuk fel.

2.     A fokhagymákat tisztítsuk meg és préseljük át.

3.    Tegyük edénybe a feldarabolt cukkinit, az átpréselt fokhagymákat, az oregánót, a sót és az olajat.

4.    Gyújtsuk be a fazék alatt a lángot és folyamatos keveréssel kezdjük el pirítani. A só és a hő hatására vizet enged, és így 5 percig folyamatos keveréssel pirítsuk. Ezután engedjük fel a vízzel és főzzük puhára.

5.    Amikor megpuhult, mixerrel pépesítjük.

Várható főzési idő

Kb. 30 perc

Mikor fogyasszuk

Ebédre fogyasztjuk.

Tálalás

Ha van friss oregánó (a kertünkben vagy cserépben odahaza), akkor a tetejét néhány levéllel díszítve tálaljuk.

Tárolás

Hűtőszekrényben 2 napig tárolhatjuk. 

Recept változatok

Nyári zsenge tökféléből, csillagtökből is készíthetjük cukkini helyet ezt a krémlevest.

Hasznos tanácsok

Miközben pirítjuk a cukkinit kicsi olajjal és sóval, hozzáadjuk a fokhagymát. Ügyeljünk arra, hogy a fokhagyma ne égjen le. Keverjük folyamatosan.