Tudom, hogy nagy segítséget tudnak nyújtani a gyakorlati megvalósításban a különböző tanácsok és javaslatok.
Eben a fejezetben a vacsorával kapcsolatban szedtem össze néhányat.
Remélem segíteni fognak! 🙂
Heti vagy kétheti bevásárlással a teljes heti menü alapanyagai könnyen beszerezhetők és tárolhatók.
Ha kényelmes hozzáféréssel raktároztuk el a zöldségeket, a gabonaféléket és a bab-lencse-borsó-féléket, bármikor könnyedén és gyorsan tudunk ételt készíteni.
A makrobiotikus konyhában szinte mindig van maradék, abból rakott ételeket készíthetünk, tepsiben rétegezve a gabonát, a növényi fehérjét és a tetején a megmaradt főtt zöldségeket, az egészet pedig még befedhetjük blansírozott káposztalevelekkel.
Amikor megsült, felkockázzuk és melegen tálaljuk. Így a maradékot egy teljesen új, átváltozott fogásként tudjuk felhasználni. Amikor kihűlt, másnap 10 óraira, uzsonnára is elfogyaszthatjuk.
Tészta ételek
A gyors és könnyű vacsorához a legegyszerűbbek a tészta ételek. A tészta gyorsan megfő, leöblítjük és hozzáadjuk a fehérje és zöldség fogást egy kevés savanyú-salátafélével.
Igazán nem megterhelő lefekvés előtti fogások ezek, a gyermekek által is kedvelt tészta ételek. A napszak korábban elkészült vagy előző napi maradékát is fel lehet használni a főtt tésztára téve és együtt összefőzve.
Fontos, hogy az elkészült ételekből a felesleget azonnal tegyük hűtőszekrénybe, hogy másnap fel tudjuk használni variálva más fogásként tálalva. Nyáron különösen gyorsan romlanak a természetes ételek, mert nem tartalmaznak tartósítószert.
Az előző napról megmaradt tészta fogásunk másnap kiegészítve az új étellel, szintén tepsibe téve rakott tészta ételként kedveltek.
A reggeli pástétom a főtt tésztán is jó, amihez savanyúság-salátaféle elfogyasztása tökéletes egy könnyű vacsorához.
A legegyszerűbb és leggyorsabb megoldást választhatjuk a meglévő ételek összerakásával, amikor nincs időnk.