Tudom, hogy nagy segítséget tudnak nyújtani a gyakorlati megvalósításban a különböző tanácsok és javaslatok.  

Eben a fejezetben a vacsorával kapcsolatban szedtem össze néhányat.

Remélem segíteni fognak! 🙂

Heti vagy két heti bevásárlással a teljes heti menü alapanyagai könnyen beszerezhetők és tárolhatók.

Ha kényelmes hozzáféréssel raktároztuk el a zöldségeket, a gabonaféléket és a bab-lencse-borsó féléket bármikor könnyedén és gyorsan tudunk ételt készíteni.

Mindig van maradék, abból rakott ételeket készíthetünk tepsiben. Rétegezve a gabona, növényi fehérje és a tetején a megmaradt főtt zöldségeket, még befedhetjük blansírozott káposzta levelekkel. Felkockázzuk és melegen tálaljuk teljesen új, átváltozott fogásként. Amikor kihűlt másnap 10 óraira, uzsonnára is elfogyasztjuk.

Akik a hideg ételeket kedvelik, azok a reggeli szendvics változatokból tudnak válogatni. A sokféle nyers zöld is variálható: újhagyma, snidling, póréhagyma, lilahagyma, retekfélék, uborka, rukkola, petrezselyem stb.

Az ebédről vagy reggeliről megmaradt blansírozott zöld leveles zöldség vagy más zöldségek a szendvicsek tetejére remek díszek vagy szendvics mellé tálalhatók. Ráadásul szakmailag ez így helyes.

A savanyú-saláta félék tökéletesek a szendvicsekhez. Például sós uborka, kovászos uborka, savanyú káposzta vagy amit ebédre tálaltunk fel. Így amikor van (lehetőleg gluténmentes) kenyerünk és pástétomunk, megkenjük a kenyerünket, és már tálalhatjuk is mellé a savanyú-salátaféléket nagy változatosságban.

Gyors vacsora a kifőtt tészta + feltét a tetején, ami lehet 20 perc alatt puhára főtt vöröslencse, vagy készen, konzervben vásárolható főtt csicseriborsó, babfélék. 

Minden olyan ételféleség, amit nem fogyasztottunk el reggelire vagy ebédre, kicsi módosítással vagy anélkül vacsorára feltálalhatók. Például babragúhoz kifőzök frissen tésztát, vagy a megmaradt fogásokat rétegezzük és tepsiben kisütjük. Már más étel lesz belőle, ezeket fűszerezhetjük, reszelt fokhagymával dúsíthatjuk.

Hasznos tippek

Minden fogás tetejére (szendvics, leves, főfogás, reggeli kása étel) szórhatunk apróra darabolt zöld újhagyma szárat, snidlinget, vagy csírákat.

Használjuk salátákba kicsi mennyiségben néhány pitypang (gyermekláncfű) friss zöld levelét, vagy salátaboglárka friss új levelét összedarabolva. Akár a saláta tetejét is szórhatjuk ezzel.