Fogyasztási javaslat

Glutén, tej, tejtermék, tojás, szója és cukormentes. A pirításhoz anapraforgóolajon kívül sokféle olajat lehet felhasználni. Olyat használj, amelyre nincs allergiás reakciód.

Hozzávalók / 4 fő részére

  • 1 kisebb kelkáposzta (lehet fejes káposzta vagy kínai kelkáposzta)
  • 7 dl víz
  • 2 gerezd fokhagyma átnyomva
  • 2 db vöröshagyma apró kockákra vágva
  • 1 mokkáskanál olaj (napraforgóolaj, szezámolaj ízlés és érzékenység szerint)
  • fél mokkáskanál kömény
  • fél mokkáskanál majoránna
  • 1 teáskanál só

Elkészítés

1.    Szedjük le a káposzta külső leveleit, amelyek sérültek.

2.    Szeleteljük félbe és vágjuk ki ék alakban a torzsáját.

3.    Ezután fél centis csíkokra szeleteljük fel.

4.     A fokhagymákat tisztítsuk meg és préseljük át.

5.    Vágjuk kockákra a vöröshagymát.

6.    Tegyük edénybe a kockára vágott vöröshagymát és pirítsuk üvegesre.

7.    Ezután adjuk hozzá az átpréselt fokhagymákat, majoránnát, köményt, felszeletelt káposztát, sót és az olajat.

8.    Folyamatos keveréssel 3 percig együtt pirítjuk, majd hozzáadjuk a vizet és főzzük puhára.

Várható főzési idő

kb. 30 perc

Mikor fogyasszuk

Ebédre fogyasztjuk.

Tálalás

Lehet apróra darabolt petrezselyemmel, újhagymával, zsenge vékonyra szeletelt nyers káposztalevéllel szórni a tetejét.

Tárolás

Hűtőszekrényben 2 napig tárolhatjuk.