Fogyasztási javaslat
Glutén, tej, tejtermék, tojás, szója és cukormentes. A pirításhoz anapraforgóolajon kívül sokféle olajat lehet felhasználni. Olyat használj, amelyre nincs allergiás reakciód.
Hozzávalók / 4 fő részére
- 1 kisebb kelkáposzta (lehet fejes káposzta vagy kínai kelkáposzta)
- 7 dl víz
- 2 gerezd fokhagyma átnyomva
- 2 db vöröshagyma apró kockákra vágva
- 1 mokkáskanál olaj (napraforgóolaj, szezámolaj ízlés és érzékenység szerint)
- fél mokkáskanál kömény
- fél mokkáskanál majoránna
- 1 teáskanál só
Elkészítés
1. Szedjük le a káposzta külső leveleit, amelyek sérültek.
2. Szeleteljük félbe és vágjuk ki ék alakban a torzsáját.
3. Ezután fél centis csíkokra szeleteljük fel.
4. A fokhagymákat tisztítsuk meg és préseljük át.
5. Vágjuk kockákra a vöröshagymát.
6. Tegyük edénybe a kockára vágott vöröshagymát és pirítsuk üvegesre.
7. Ezután adjuk hozzá az átpréselt fokhagymákat, majoránnát, köményt, felszeletelt káposztát, sót és az olajat.
8. Folyamatos keveréssel 3 percig együtt pirítjuk, majd hozzáadjuk a vizet és főzzük puhára.
Várható főzési idő
kb. 30 perc
Mikor fogyasszuk
Ebédre fogyasztjuk.
Tálalás
Lehet apróra darabolt petrezselyemmel, újhagymával, zsenge vékonyra szeletelt nyers káposztalevéllel szórni a tetejét.
Tárolás
Hűtőszekrényben 2 napig tárolhatjuk.