Fogyasztási javaslat

Glutén, tej, tejtermék, tojás és cukormentes.

Hozzávalók / 4 fő részére

  • 80 dkg hal (fehér húsú pisztráng, fogas, sülő, harcsa, ízlés szerint)
  • 5 db finomra reszelt fokhagyma
  • 1 teáskanál só
  • 50 dkg savanyú káposzta

Elkészítés

1.    A halakat vagy hal szeleteket a finomra reszelt fokhagymával és sóval bevonjuk.

2.    A savanyú káposztát tepsibe tesszük kicsi levével együtt kb. 3 cm vastagságban.

3.    Rátesszük a beízesített halat a savanyú káposztára. 

4.    Fóliával vagy fedővel befedjük.

5.    180 fokon 30 percig sütjük. Az utolsó 10 percben levehetjük a fóliát és úgy süthetjük, hogy a hal megpiruljon a tetején.

Várható főzési idő

Az elkészítési ideje 10 perc, a sütési ideje 40 perc. 

Mikor fogyasszuk

Ebédre vagy vacsorára fogyasszuk hétvégén vagy ünnepnapokon.

Tálalás

Ezt a tepsis savanyú káposztás rakott halat tálalhatjuk petrezselymes puliszkával, sült lilahagymával vagy rizzsel. 

Tárolás

Hűtőszekrényben lehet tárolni lefedve. Könnyű újra melegíteni, mert csak a sütőbe kell betenni.

Recept változatok

Sokféle hal közül válogathatunk és sokféle variációjú körettel tálalhatjuk. Pirított hagymás, petrezselymes puliszkával, vagy ugyan ilyen módon ízesített rizzsel.

Hasznos tanácsok

Egyszerű elkészíteni ezt az ételt, a hal és a savanyú káposzta a tepsiben magától megsül, nincs vele dolgunk.

Ebben az esetben a halételhez nem kell jégcsapretek salátát készíteni, mert a savanyú káposzta segít a könnyű emésztésén. Ennek a fogásnak is tisztító hatása van.