Fogyasztási javaslat

Glutén, tej, tejtermék, tojás, szója és cukormentes. Akik az olajos magvakra érzékenyek, azok olyan olajat használjanak a főzéshez, amelyik számukra biztonságosak és nem okoznak allergiás panaszokat.

Hozzávalók / 4 fő részére

Zöldborsó ragú

  • 30 dkg zöldborsó
  • 4 dl víz
  • teáskanál só
  • 15 dkg sárgarépa szabálytalanra vágva
  • 10 cm hosszú egy darab szárzeller, átlósan 2 cm-s darabokra szeletelve
  • mokkáskanál olaj (szezám, napraforgó, repce, ami van odahaza)

Főtt kukoricatészta

  • 20 dkg kukoricatészta
  • 6 dl víz
  • Mokkáskanál só

Céklasaláta

  • 10 dkg cékla finom reszelőn reszelve
  • 2 db alma finom reszelőn reszelve
  • 10 dkg reszelt sárgarépa
  • csipet só

Elkészítés

Zöldborsó ragu

1.    Vastagtalpú edénybe tegyük bele a kifejtett zöldborsót a vízzel, forraljuk fel fedő alatt, majd vegyük kicsire a lángot és főzzük félig puhára.

2.    Ezután tegyük bele a sárgarépát, a szárzellert és a sót, majd együtt főzzük teljesen puhára.

Főtt kukoricatészta

1. Forraljuk fel a vizet.

2. Amikor forr a víz, tegyük bele a kukoricatésztát.

3. Annyi ideig főzzük, ami a zacskóján van feltüntetve. Ellenőrizzük, hogy megpuhult-e, ügyelve arra, hogy ne főzzük szét. Egy tésztát kiveszünk és félbe vágjuk, ha a belsejénél látjuk, hogy még nem főtt meg, kemény. Főzzük tovább készre.

4. Amikor puha a tészta, szűrjük le és tegyük nagyobb edénybe, amiben hideg víz van. A szűrővel szedjük ki és mossuk át még egyszer.

5. Tegyük edénybe és adjuk hozzá a sót és az olajat, keverjük alaposan össze.

Almás céklasaláta

1. A lereszelt céklát, sárgarépát, almát és a csipet sót összekeverjük.

Várható főzési idő

50 perc

Mikor fogyasszuk

Vacsorára fogyasszuk.

Tálalás

Össze is keverhetjük a zöldborsó ragut a főtt kukoricatésztával és tálaljuk mellé a cékla salátát.

Tárolás

Hűtőszekrényben 2 napig tárolhatjuk. 

Recept változatok

Lehet a kukoricatészta helyett más tésztákat főzni. Ügyeljen arra, ha valaki glutén érzékeny, akkor gluténmentes tészták közül válasszon. Például rizstészta, kölestészta, hajdinatészta, ciroktészta stb.

Hasznos tanácsok

Fontos, hogy a zöldborsó legyen puha, mert ellenkező esetben panaszt okozhat.