Fogyasztási javaslat

Glutén, tej, tejtermék, tojás, szója és cukormentes.

Hozzávalók / 2 főre

ALMAKRÉM

  • 40 dkg megmosott, kimagozott felkockázott alma 
  • 1 dl alma lé (lehet saját magunknak készíteni és lehet vásárolni is 100%-os alma levet)
  • 1 mokkáskanál fahéj 
  • csipet só

Elkészítés

1. Edénybe teszem az összes hozzávalót és elkezdem forralni az alma levet az almával, sóval és a fahéjjal (10 perc).

2. Mixerrel pépesítem, simára keverem.

Várható főzési idő

20 perc.

Mikor fogyasszuk

Ebédre

Tálalás

Lehet önmagában is desszertként fogyasztani, de lehet különféle desszertekhez adni ezt az almakrémet (gyümölcskrémet) öntetként. Például lehet gyümölcsrizs tetejére csurgatni, lehet palacsintába tenni és a tetejére öntetként is használni.

A citromfű vagy menta levél szépen díszíti ezeket a desszert fajtákat.

Tárolás

Gyümölcskrém elkészítésekor, amikor még forró, akkor tehetjük befőttes üvegbe, így hosszabb ideig tárolható és felhasználható. Így 1 hétig is fogyasztható hütőszekrényben tárolva.

Akik melegen szeretik a gyümölcs krémet fel is tudják újra főzni fogyasztás előtt.

Recept változatok

Ez az almakrém (gyümölcskrém) végtelen variációval készíthető, hiszen minden évszakban más gyümölcs terem folyamatosan. Eper, cseresznye, meggy, ribizli, körte, szilva, ringló stb.

Hasznos tanácsok

Lehet előre is több mennyiséget készíteni, és forrón tiszta befőttesüvegekbe tenni, majd egy hétig hűtőszekrényben tárolni.