Fogyasztási javaslat
Gluén, tej, tejtermék, tojás, szója és cukormentes.
Az étel elkészítéséhez olyan olajat használj, ami nem vált ki allergiás vagy más egyéb panaszt.
Aki nem kedveli a gombát, az hagyja ki a levesből.
Hozzávalók / 2 főre
- 8 dl víz
- 6 cm-s darab jégcsapretek gyufaszálra vágva
- 1 db közepes méretű sárgarépa negyedholdra szeletelve
- 2 db szárított shiitake gomba
- 1 mokkáskanál olaj (napraforgó, szezám, repce stb. – olyat használj, amire nincs allergiás reakciód)
- 1 teáskanál só vagy ízlés szerint
Elkészítés
1. Felteszem fedő alatt főni a vizet a sóval és a 2 db shiitake gombával.
2. Amikor felforrt a víz még 10 percig forralom (megfőzve a shiitake gombát).
3. Ezután kiveszem a gombákat és a tönkjét levágom, kidobom. A kalapját vékonyra szeletelem és visszateszem a levesbe.
4. Ezután hozzáadom a jégcsapretket és a sárgarépát.
5. Fedő alatt puhára főzöm kb. 10 perc alatt.
6. Tálaláskor vékonyra vágott póréhagymát szórok a forró leves tetejére.
Várható főzési idő
30 perc
Mikor fogyasszuk
Ebédre
Tálalás
Vékony karikára vágom a póréhagymát és azzal szórom a tetejét frissen tálaláskor.
Tárolás
Hűtőszekrényben 2 napig tárolhatjuk.
Recept változatok
Ez egy speciális tisztító leves. A jégcsapretek feloldja az állati zsír és növényi olajok lerakódásait a testből, a shiitake gomba tisztítja a vért, anti tumor hatású.
Hasznos tanácsok
Egy főre egy shiitake gomba elfogyasztása javasolt egy nap.