Fogyasztási javaslat

Gluén, tej, tejtermék, tojás, szója és cukormentes.

Az étel elkészítéséhez olyan olajat használj, ami nem vált ki allergiás vagy más egyéb panaszt.

Aki nem kedveli a gombát, az hagyja ki a levesből.

Hozzávalók / 2 főre

  • 8 dl víz
  • 6 cm-s darab jégcsapretek gyufaszálra vágva
  • 1 db közepes méretű sárgarépa negyedholdra szeletelve
  • 2 db szárított shiitake gomba
  • 1 mokkáskanál olaj (napraforgó, szezám, repce stb. – olyat használj, amire nincs allergiás reakciód)
  • 1 teáskanál só vagy ízlés szerint

Elkészítés

1. Felteszem fedő alatt főni a vizet a sóval és a 2 db shiitake gombával.

2. Amikor felforrt a víz még 10 percig forralom (megfőzve a shiitake gombát).

3. Ezután kiveszem a gombákat és a tönkjét levágom, kidobom. A kalapját vékonyra szeletelem és visszateszem a levesbe.

4. Ezután hozzáadom a jégcsapretket és a sárgarépát.

5. Fedő alatt puhára főzöm kb. 10 perc alatt.

6. Tálaláskor vékonyra vágott póréhagymát szórok a forró leves tetejére.

Várható főzési idő

30 perc

Mikor fogyasszuk

Ebédre 

Tálalás

Vékony karikára vágom a póréhagymát és azzal szórom a tetejét frissen tálaláskor.

Tárolás

Hűtőszekrényben 2 napig tárolhatjuk.

Recept változatok

Ez egy speciális tisztító leves. A jégcsapretek feloldja az állati zsír és növényi olajok lerakódásait a testből, a shiitake gomba tisztítja a vért, anti tumor hatású.

Hasznos tanácsok

Egy főre egy shiitake gomba elfogyasztása javasolt egy nap.