Fogyasztási javaslat
Glutén, tej, tejtermék, tojás, szója és cukormentes.
Hozzávalók / 2 főre
KÖLES VADGYÜMÖLCSÖKKEL
- 30 dkg megmosott szeder, áfonya
- 3 dl alma lé (lehet saját magunknak készíteni és lehet vásárolni is 100 %-os alma levet)
- 1 dl juharszirup
- 10 dkg köles
- csipet só
Elkészítés
1. Edénybe teszem az összes hozzávalót és elkezdem forralni az alma levet a gyümölcsökkel fedő alatt.
2. Kicsire veszem a lángot és még 20 percig gyengéden főzöm fedő alatt.
Várható főzési idő
35 perc
Mikor fogyasszuk
Ebédre
Tálalás
Lehet melegen és hidegen is tálalni szobahőmérsékleten. A citromfű vagy mentalevél szépen díszíti ezt a desszertet.
Tárolás
Hűtőszekrényben javasolt tárolni 2 napig.
Akiknek jólesik melegen, fel is tudják újra főzni fogyasztás előtt kicsi almalé hozzáadásával, folyamatos keveréssel.
Recept változatok
Ez a desszert végtelen variációval készíthető. Ha nincs vad gyümölcsünk, akkor az adott évszakban termő gyümölcsöket használhatjuk fel. Eper, cseresznye, meggy, ribizli, körte, szilva, ringló stb.
Hasznos tanácsok
Lehet melegen és hidegen is tálalni, menta levéllel vagy citromfűvel díszítve. Ezek a díszítések el is fogyaszthatók.