Fogyasztási Javaslat
Gluén, tej, tejtermék, tojás, szója és cukormentes.
Az étel elkészítéséhez olyan olajat használj, ami nem vált ki allergiás és egyéb más panaszokat.
Hozzávalók / 2 főre
- 8 dl víz
- 2 gerezd fokhagyma átnyomva
- 1 db vöröshagyma, kis kockákra vágva
- 1 db közepes méretű sárgarépa negyedholdra szeletelve
- 1 db közepes méretű fehérrépa negyedholdra szeletelve
- 1 mokkáskanál olaj (napraforgó, szezám, repce stb. – olyat használj, amire nincs allergiás reakciód)
- 1 teáskanál só vagy ízlés szerint
Elkészítés
1. Daraboljuk fel a vöröshagymát.
2. Tegyük edénybe a kockára vágott vöröshagymát és pirítsuk üvegesre egy mokkáskanál olajon sózva.
3. Ezután adjuk hozzá a vizet, a savanyú káposztát és főzzük puhára (kb. 20 perc). Ezután tegyük bele a sárgarépát, a fehérrépát a fokhagymával és fözzük őket tovább még (kb.) 10 percig.
4. Tálaláskor vékonyra vágott újhagymát adok a forró leveshez.
5. Végül ízlés szerint még sózom.
Várható főzési idő
40 perc
Mikor fogyasszuk
Ebédre
Tálalás
Vékony karikára vágom az újhagymát a teljes hosszában, és azzal szórom a leves tetejét tálaláskor.
Tárolás
Hűtőszekrényben 3 napig tárolhatjuk.
Recept változatok
Lehet még más zöldségekkel is gazdagítani a levest pl. karalábéval.
Hasznos tanácsok
Kellemes savanykás ízű leves segít a máj regenerálásában. Ha túl savanyú a káposzta, lehet áztatni fél vagy egy órán át vízben mielőtt megfőzzük.