Fogyasztási Javaslat

Gluén, tej, tejtermék, tojás, szója és cukormentes.

Az étel elkészítéséhez olyan olajat használj, ami nem vált ki allergiás és egyéb más panaszokat.

Hozzávalók / 2 főre

  • 8 dl víz
  • 2 gerezd fokhagyma átnyomva
  • 1 db vöröshagyma, kis kockákra vágva
  • 1 db közepes méretű sárgarépa negyedholdra szeletelve
  • 1 db közepes méretű fehérrépa negyedholdra szeletelve
  • 1 mokkáskanál olaj (napraforgó, szezám, repce stb. – olyat használj, amire nincs allergiás reakciód)
  • 1 teáskanál só vagy ízlés szerint

Elkészítés

1. Daraboljuk fel a vöröshagymát.

2. Tegyük edénybe a kockára vágott vöröshagymát és pirítsuk üvegesre egy mokkáskanál olajon sózva.

3. Ezután adjuk hozzá a vizet, a savanyú káposztát és főzzük puhára (kb. 20 perc). Ezután tegyük bele a sárgarépát, a fehérrépát a fokhagymával és fözzük őket tovább még (kb.) 10 percig.

4. Tálaláskor vékonyra vágott újhagymát adok a forró leveshez.

5. Végül ízlés szerint még sózom.

Várható főzési idő

40 perc

Mikor fogyasszuk

Ebédre 

Tálalás

Vékony karikára vágom az újhagymát a teljes hosszában, és azzal szórom a leves tetejét tálaláskor.

Tárolás

Hűtőszekrényben 3 napig tárolhatjuk.

Recept változatok

Lehet még más zöldségekkel is gazdagítani a levest pl. karalábéval.

Hasznos tanácsok

Kellemes savanykás ízű leves segít a máj regenerálásában. Ha túl savanyú a káposzta, lehet áztatni fél vagy egy órán át vízben mielőtt megfőzzük.