Fogyasztási javaslat

 

Glutén, tej, tejtermék, tojás és cukormentes. A szendvics készítéséhez olyan olajat használj, amelyre nincs allergiás reakciód.

 

 

Hozzávalók / 2 fő részére

 

  • 10 dkg azukibab
  • 4 dl víz
  • 1 evőkanál olaj (napraforgóolaj, szezámolaj, repceolaj, olivaolaj stb. – ami nem okoz allergiát)
  • 1 db babérlevél
  • 1 mokkáskanál apróra darabolt friss vagy szárított tárkony

 

 

Elkészítés

 

Azukibab megfőzése

 

1.   Megmosom és legalább 4 órán át beáztatom a babot négyszeres vízben, hogy jól ellepje.

2.   Az áztató vizével együtt készítem el. Hozzáadom a babérlevelet és a tárkonyt, majd kuktába teszem.

3.   Felforralom és ilyenkor a kukta szelepe sípolni kezd. Ezután kicsire veszem a lángot és 35 percig főzöm.

4.   Megvárom, hogy kihűljön a kukta és úgy veszem le a tetejét.

5.   Ezután megsózom a főtt babot. Ha főzés előtt teszek a babra sót nem tud megpuhulni. Fontos, hogy hagyjuk, hogy a bab beszívja a sót legalább 10 percig.

6.   Amikor beszívta a sót a bab és kihűlt, hozzáadjuk az olajat, majd mixerrel pépesre keverjük.

7.   Amikor elkészült kivesszük a mixerből az azukibab krémet és szendvicset készítünk belőle.

 

 

Várható elkészítési idő

 

A szendvicskrém készítési ideje 35 perc, ha magunk főzzük meg az azukibabot.

Lehet vásárolni főtt azukibab konzervet, ami nem tartalmaz tartósítószert. Így a szendvicskrém 5 perc alatt el tud készülni.

Lehet előző nap is megfőzni az azukibabot és reggel frissen elkészíteni a szendvicskrémet.

 

 

Mikor fogyasszuk

 

Reggelire szendvics készíthető belőle.

 

 

Tálalás

 

Ízlésesen fel lehet díszíteni a szendvicseket, amihez sokféle nyers zöldséget használhatunk. Mint például a piros retek, jégcsapretek, sörretek, újhagyma, snidling, póréhagyma, sárgarépa, vagy az uborka.

 

 

Tárolás

 

 

Hűtőszekrényben a szendvicskrém 2 napig tárolható lefedve.

 

 

Recept változatok

 

Lehet tarka és más babokkal is elkészíteni ezt a variációt is.

 

 

Hasznos tanácsok

 

Javasolt olyan mennyiséget készíteni, ami két nap alatt elfogy, mert tömény fehérje és hamar megromlik.

A változatosságért is érdemes naponta, kétnaponta új szendvicskrémet készíteni.