Fogyasztási javaslat

Glutén, tej, tejtermék, tojás és cukormentes. A leves elkészítéséhez olyan olajat használj, ami számodra biztonságos (nem okoz allergiát).

Hozzávalók / 2 fő részére

  • 5 cm-s darab sárgarépa gyufaszálra vágva
  • 5 cm-s darab jégcsapretek gyufaszálra vágva
  • 5 cm-s darab fehérrépa gyufaszálra vágva
  • 7 dl víz
  • Mokkáskanál olaj (napraforgó, szezám, repce stb. – amelyik nem okoz allergiát)
  • Só ízlés szerint

Elkészítés

1.   A gyufaszálra vágott gyökeres zöldségeket a mokkáskanál olajban megpirítom. A só, valamint a hő hatására a víz kipréselődik, és így nem tud leégni csak megpirulni a zöldség. 

2.   Amikor megpirult, felengedem vízzel és gyorsan felforralom. 

3.   Megsózom ízlés szerint.

Várható elkészítési idő

20 perc

Mikor fogyasszuk

Ebédre javasolt fogyasztani ezt az energiát adó levest. Kimerült állapotban remek erősítő hatása van.

Tálalás

Ízlésesen lehet tálalni. Apróra vágott újhagymával, petrezselyemmel, snidlinggel vagy póréhagymával a tetejét meg lehet szórni.

Tárolás

Hűtőszekrényben 2 napig tárolható.

Recept változatok

Ez egy speciális gyógyhatású leves, ami energiát ad. Fáradt, kimerült állapotban a gyökeres zöldségek erőt adó fogások.

Ha eltérek a gyökeres zöldségek használatától a hatása megváltozik. Kimpira vágási-főzési mód, amikor gyufaszálra vágom a gyökeres zöldségeket és pirítom.

Sokféle gyökeres zöldségeket tudok használni (ezek karógyökerű zöldségek, a föld középpontja felé nőnek. Hihetetlen erő az, ami ezt a lefelé irányuló növekedést adja. Ezt vesszük magunkhoz az étel elfogyasztásával, illetve a gyufaszál vágás és a zöldség pirítás további energiát adó módszer a főzésnél):

  • sárgarépa
  • fehérrépa
  • jégcsapretek
  • paszternák
  • gyermekláncfű (pitypang) gyökere
  • bojtorján gyökere

Bármilyen variációban lehet főzni! Aki allergiás a paszternákra vagy a fehérrépára, az a számára megfelelő variációt válassza.

Hasznos tanácsok

Csak annyit készítsünk, amit egy nap alatt elfogyasztunk.