Fogyasztási javaslat

 

Glutén, tej, tejtermék, tojás és cukormentes. A szendvics készítéséhez olyan olajat használj, amelyre nincs allergiás reakciód.

 

 

Hozzávalók / 2 fő részére

 

  • 10 dkg barnalencse 
  • 2,5 dl víz
  • 1 teáskanál olaj (napraforgóolaj, szezámolaj, repceolaj, olivaolaj stb. – ami nem okoz allergiát)
  • 1 db babérlevél
  • ½ mokkáskanál majoranna
  • ½ mokkáskanál bazsalikom
  • 1 teáskanál só vagy ízlés szerinti
  • 8 dkg főtt barna rizs

 

 

Elkészítés

 

Barnalencse krém készítése

 

1.   A vízben a babérlevéllel puhára főzöm a barnalencsét.

2.   Amikor megpuhult megsózom ízlés szerint, majd hozzáadom a bazsalikomot, a majoranna fűszereket és egy teáskanál olajat.

3.   Ezután mixerrel pépesre keverjük.

4.   Amikor simára kevertük a barnalencsekrémet, lehet hozzáadni 8 dkg főtt barna rizst és alaposan összekeverni. Ezzel hasonlít a rizses hurkához ízében és látványában is.

 

 

Várható elkészítési idő

 

A szendvicskrém készítési ideje 35 perc.

 

 

Mikor fogyasszuk

 

Reggelire szendvics készíthető belőle.

 

 

Tálalás

 

Ízlésesen fel lehet díszíteni a szendvicseket, amihez sokféle nyers zöldséget használhatunk. Mint például a piros retek, jégcsapretek, sörretek, újhagyma, snidling, póréhagyma, sárgarépa, uborka, madársaláta, rukkola stb.

 

 

Tárolás

 

Hűtőszekrényben a szendvicskrém 2 napig tárolható lefedve.

 

 

Recept változatok

Lehet zöldlencsével is elkészíteni ezt a variációt.

 

 

Hasznos tanácsok

 

Javasolt olyan mennyiséget készíteni, ami két nap alatt elfogy, mert tömény fehérje és hamar megromlik. 

A változatosságért is érdemes naponta, kétnaponta új szendvicskrémet készíteni.