Fogyasztási javaslat

Glutén, tej, tejtermék, tojás és cukormentes. A leves elkészítéséhez olyan olajat használj, ami számodra biztonságos (nem okoz allergiát).

Hozzávalók / 2 fő részére

  • 4 db fejes káposztalevél 3 mm-s csíkokra szeletelve
  • 4 db kelkáposzta levél 3 mm-s csíkokra szeletelve
  • ½ mokkáskanál őrölt kömény
  • 6 dl víz
  • Mokkáskanál olaj (napraforgó, szezám, repce stb. – amelyik nem okoz allergiát)
  • Só ízlés szerint

Elkészítés

Forralom a vizet sóval, őrölt köménnyel és az olajjal majd beleteszem a felszeletelt fejes káposzta levelet és néhány percig főzöm 70%-ig puhaságig, majd hozzáadom a felszeletelt kelkáposzta levelet is. Ez olyan mintha blansíroznám a kelkáposzta levelet, így üde zöld színű marad.

Ügyeljünk arra, hogy ne főzzük túl a zöldségeket.

Várható elkészítési idő

20 perc

Mikor fogyasszuk

Ebédre javasolt fogyasztani ezt a könnyű minden évszakban fogyasztható levest, mivel a káposztafélék télire remekül eltehetőek és tavaszig van kerek zöldségünk.

A női minőséghez a kerek zöldségek valók. A káposzták különösen fontosak a női étrendben. Kerekségükkel a női minőséget szimbolizálják.

Tálalás

Ízlésesen lehet tálalni. Apróra vágott újhagymával, petrezselyemmel, snidlinggel vagy póréhagymával a tetejét meg lehet szórni. 

Tárolás

Hűtőszekrényben 2 napig tárolható.

Recept változatok

Lehet sokféle káposztával is elkészíteni pl. kínai kelkáposztával vagy bimbós kellel.

Hasznos tanácsok

Csak annyit készítsünk, amit 1-2 nap alatt elfogyasztunk.