Fogyasztási javaslat
Glutén, tej, tejtermék, tojás és cukormentes. A leves elkészítéséhez olyan olajat használj, ami számodra biztonságos (nem okoz allergiát).
Hozzávalók / 2 fő részére
- 10 db karfiol rózsa
- 6 cm-s darab sárgarépa negyedholdra vágva
- 1 db közepes vöröshagyma apró kockákra vágva
- 4 cm-s darab fehérrépa kis kockákra vágva
- ½ mokkáskanál fűszer egyéni ízlés szerint
- 6 dl víz
- Mokkáskanál olaj (napraforgó, szezám, repce stb. – amelyik nem okoz allergiát)
- Só ízlés szerint
Elkészítés
A vöröshagymát üvegesre pirítom a mokkáskanál olajon folyamatos keveréssel és hozzáadom a többi zöldségeket a karfiol rózsákon kívül. Felöntöm vízzel és együtt puhára főzöm 70 %-ig, és ezután adom hozzá a karfiol rózsákat. Nagyon gyorsan megpuhul a karfiol rózsa. A túl főtt zöldségek nem javasoltak, nem is finomak.
Ügyeljünk arra, hogy ne főzzük túl a zöldségeket.
Várható elkészítési idő
20 perc
Mikor fogyasszuk
Ebédre javasolt fogyasztani ezt a könnyű minden évszakban fogyasztható levest, mivel már a karfiol télen is könnyen elérhető zöldségünk.
Tálalás
Ízlésesen lehet tálalni. Apróra vágott újhagymával, petrezselyemmel, snidlinggel vagy póréhagymával a tetejét meg lehet szórni.
Tárolás
Hűtőszekrényben 2 napig tárolható.
Recept változatok
Lehet brokkoli rózsákkal is készíteni. A brokkoli rózsákat a legvégén adjuk hozzá a leveshez, mintha blansíroznánk 1-2 percig a forrásban lévő zöldséglevesben. Szépen megtartja a zöld színét, ha nem főzzük túl.
Hasznos tanácsok
Csak annyit készítsünk, amit 1-2 nap alatt elfogyasztunk.