Fogyasztási javaslat

Glutén, tej, tejtermék, tojás és cukormentes. A leves elkészítéséhez olyan olajat használj, ami számodra biztonságos (nem okoz allergiát).

Hozzávalók / 2 fő részére

  • 10 db karfiol rózsa
  • 6 cm-s darab sárgarépa negyedholdra vágva
  • 1 db közepes vöröshagyma apró kockákra vágva
  • 4 cm-s darab fehérrépa kis kockákra vágva
  • ½ mokkáskanál fűszer egyéni ízlés szerint
  • 6 dl víz
  • Mokkáskanál olaj (napraforgó, szezám, repce stb. – amelyik nem okoz allergiát)
  • Só ízlés szerint

Elkészítés

A vöröshagymát üvegesre pirítom a mokkáskanál olajon folyamatos keveréssel és hozzáadom a többi zöldségeket a karfiol rózsákon kívül. Felöntöm vízzel és együtt puhára főzöm 70 %-ig, és ezután adom hozzá a karfiol rózsákat. Nagyon gyorsan megpuhul a karfiol rózsa. A túl főtt zöldségek nem javasoltak, nem is finomak.

Ügyeljünk arra, hogy ne főzzük túl a zöldségeket.

Várható elkészítési idő

20 perc

Mikor fogyasszuk

Ebédre javasolt fogyasztani ezt a könnyű minden évszakban fogyasztható levest, mivel már a karfiol télen is könnyen elérhető zöldségünk. 

Tálalás

Ízlésesen lehet tálalni. Apróra vágott újhagymával, petrezselyemmel, snidlinggel vagy póréhagymával a tetejét meg lehet szórni. 

Tárolás

Hűtőszekrényben 2 napig tárolható.

Recept változatok

Lehet brokkoli rózsákkal is készíteni. A brokkoli rózsákat a legvégén adjuk hozzá a leveshez, mintha blansíroznánk 1-2 percig a forrásban lévő zöldséglevesben. Szépen megtartja a zöld színét, ha nem főzzük túl.

Hasznos tanácsok

Csak annyit készítsünk, amit 1-2 nap alatt elfogyasztunk.