Fogyasztási javaslat
Glutén, tej, tejtermék, tojás és cukormentes. A leves elkészítéséhez olyan olajat használj, ami számodra biztonságos (nem okoz allergiát).
Hozzávalók / 2 fő részére
- 10 dkg barna lencse
- 1 db vöröshagyma apró kockákra vágva
- 4 cm-s darab sárgarépa negyedholdra szeletelve
- 2 cm-s darab fehérrépa kis kockákra vágva
- 5 cm-s darab szárzeller átlósan vágva
- 1 db babérlevél
- ½ teáskanál provancei fűszerkeverék
- 7 dl víz
- Mokkáskanál olaj (napraforgó, szezám, repce stb. – amelyik nem okoz allergiát)
- Só ízlés szerint
Elkészítés
Mokkáskanál olajon pirítom a vöröshagymát üvegesre. Ezután felengedem a vízzel és hozzáadom a barna lencsét, a babérlevelet, a fűszert és a többi zöldségeket majd együtt puhára főzöm.
Várható elkészítési idő
35 perc
Mikor fogyasszuk
Ebédre javasolt fogyasztani ezt a levest. Minden évszakban fogyasztható.
Tálalás
Ízlésesen lehet tálalni. Apróra vágott újhagymával, petrezselyemmel, snidlinggel vagy póréhagymával a tetejét meg lehet szórni.
Tárolás
Hűtőszekrényben 2 napig tárolható.
Recept változatok
Lehet apró szemű barna lencsét vagy fekete lencsét is használni ehhez a leveshez.
Hasznos tanácsok
Ügyeljünk arra, hogy a lencse puha legyen a zöldségeket pedig ne főzzük túl. Ne áztassuk a lencséket főzés előtt.