Fogyasztási javaslat

Glutén, tej, tejtermék, tojás és cukormentes. A leves elkészítéséhez olyan olajat használj, ami számodra biztonságos (nem okoz allergiát).

Hozzávalók / 2 fő részére

  • 10 dkg barna lencse
  •  1 db vöröshagyma apró kockákra vágva
  • 4 cm-s darab sárgarépa negyedholdra szeletelve
  • 2 cm-s darab fehérrépa kis kockákra vágva
  • 5 cm-s darab szárzeller átlósan vágva
  • 1 db babérlevél
  • ½ teáskanál provancei fűszerkeverék
  • 7 dl víz
  • Mokkáskanál olaj (napraforgó, szezám, repce stb. – amelyik nem okoz allergiát)
  • Só ízlés szerint

Elkészítés

Mokkáskanál olajon pirítom a vöröshagymát üvegesre. Ezután felengedem a vízzel és hozzáadom a barna lencsét, a babérlevelet, a fűszert és a többi zöldségeket majd együtt puhára főzöm.

Várható elkészítési idő

35 perc

Mikor fogyasszuk

Ebédre javasolt fogyasztani ezt a levest. Minden évszakban fogyasztható.

Tálalás

Ízlésesen lehet tálalni. Apróra vágott újhagymával, petrezselyemmel, snidlinggel vagy póréhagymával a tetejét meg lehet szórni. 

Tárolás

Hűtőszekrényben 2 napig tárolható.

Recept változatok

Lehet apró szemű barna lencsét vagy fekete lencsét is használni ehhez a leveshez.

Hasznos tanácsok

Ügyeljünk arra, hogy a lencse puha legyen a zöldségeket pedig ne főzzük túl. Ne áztassuk a lencséket főzés előtt.