Fogyasztási javaslat
Glutén, tej, tejtermék, tojás és cukormentes. A szendvics készítéséhez olyan olajat használj, amelyre nincs allergiás reakciód.
Hozzávalók / 2 fő részére
- 10 dkg barnalencse
- 2,5 dl víz
- 1 teáskanál olaj (napraforgóolaj, szezámolaj, repceolaj, olivaolaj stb. – ami nem okoz allergiát)
- 1 db babérlevél
- 1 teáskanál só vagy ízlés szerinti
- 1 evőkanál mustár
Elkészítés
Mustáros barnalencse krém készítése
1. A vízben a babérlevéllel puhára főzöm a barnalencsét.
2. Amikor megpuhult megsózom ízlés szerint majd hozzáadom a mustárt és egy teáskanál olajat.
3. Ezután mixerrel pépesre keverjük.
4. Amikor elkészült kivesszük a mixerből a mustáros barnalencsekrémet és szendvicset készítünk belőle.
Várható elkészítési idő
A szendvicskrém készítési ideje 35 perc.
Mikor fogyasszuk
Reggelire szendvics készíthető belőle.
Tálalás
Ízlésesen fel lehet díszíteni a szendvicseket, amihez sokféle nyers zöldséget használhatunk. Mint például a piros retek, jégcsapretek, sörretek, újhagyma, snidling, póréhagyma, sárgarépa, uborka stb.
Tárolás
Hűtőszekrényben a szendvicskrém 2 napig tárolható lefedve.
Recept változatok
Lehet zöldlencsével is elkészíteni ezt a variációt.
Hasznos tanácsok
Javasolt olyan mennyiséget készíteni, ami két nap alatt elfogy, mert tömény fehérje és hamar megromlik.
A változatosságért is érdemes naponta, kétnaponta új szendvicskrémet készíteni.