Fogyasztási javaslat
Glutén, tej, tejtermék, tojás és cukormentes. A szendvics készítéséhez olyan olajat használj, amelyre nincs allergiás reakciód.
Hozzávalók / 2 fő részére
- 10 dkg vöröslencse
- 2,5 dl víz
- 1 teáskanál olaj (napraforgóolaj, szezámolaj, repceolaj, olivaolaj stb. – ami nem okoz allergiát)
- 1 db babérlevél
- 1 mokkáskanál őrölt pirospaprika
- 5 dkg apróra darabolt vöröshagyma
- 5 dkg apróra darabolt fehérrépa
- 5 dkg apróra darabolt sárgarépa
- mokkáskanál só
Elkészítés
Vöröslencsekrém készítése
1. A vízben csipet sóval puhára főzöm a zöldségeket.
2. Ezután hozzáadom a vörös lencsét, a mokkáskanál édes őrölt pirospaprikát és puhára főzöm.
3. Amikor megpuhult megsózom ízlés szerint és hozzáadok egy teáskanál olajat.
4. Amikor beszívta a sót a vörös lencse és kihűlt, mixerrel pépesre keverjük.
5. Amikor elkészült kivesszük a mixerből a vöröslencsekrémet és szendvicset készítünk belőle.
Várható elkészítési idő
A szendvicskrém készítési ideje 35 perc mert hamar megpuhul a vöröslencse.
Mikor fogyasszuk
Reggelire szendvics készíthető belőle.
Tálalás
Ízlésesen fel lehet díszíteni a szendvicseket, amihez sokféle nyers zöldséget használhatunk. Mint például a piros retek, jégcsapretek, sörretek, újhagyma, snidling, póréhagyma, sárgarépa, uborka, madársaláta, rukkola stb.
Tárolás
Hűtőszekrényben a szendvicskrém 2 napig tárolható lefedve.
Recept változatok
Lehet sárgalencsével is elkészíteni ezt a variációt.
Hasznos tanácsok
Javasolt olyan mennyiséget készíteni, ami két nap alatt elfogy, mert tömény fehérje és hamar megromlik.
A változatosságért is érdemes naponta, kétnaponta új szendvicskrémet készíteni.