Fogyasztási javaslat

 

Glutén, tej, tejtermék, tojás és cukormentes. A szendvics készítéséhez olyan olajat használj, amelyre nincs allergiás reakciód.

 

 

Hozzávalók / 2 fő részére

 

  • 10 dkg vöröslencse 
  • 2,5 dl víz
  • 1 teáskanál olaj (napraforgóolaj, szezámolaj, repceolaj, olivaolaj stb. – ami nem okoz allergiát)
  • 1 db babérlevél
  • 1 mokkáskanál őrölt pirospaprika
  • 5 dkg apróra darabolt vöröshagyma
  • 5 dkg apróra darabolt fehérrépa
  • 5 dkg apróra darabolt sárgarépa
  • mokkáskanál só

 

 

Elkészítés

 

Vöröslencsekrém készítése

 

1.   A vízben csipet sóval puhára főzöm a zöldségeket.

2.   Ezután hozzáadom a vörös lencsét, a mokkáskanál édes őrölt pirospaprikát és puhára főzöm.

3.   Amikor megpuhult megsózom ízlés szerint és hozzáadok egy teáskanál olajat.

4.   Amikor beszívta a sót a vörös lencse és kihűlt, mixerrel pépesre keverjük.

5.   Amikor elkészült kivesszük a mixerből a vöröslencsekrémet és szendvicset készítünk belőle.

 

 

Várható elkészítési idő

 

A szendvicskrém készítési ideje 35 perc mert hamar megpuhul a vöröslencse.

 

 

Mikor fogyasszuk

 

Reggelire szendvics készíthető belőle.

 

 

Tálalás

 

Ízlésesen fel lehet díszíteni a szendvicseket, amihez sokféle nyers zöldséget használhatunk. Mint például a piros retek, jégcsapretek, sörretek, újhagyma, snidling, póréhagyma, sárgarépa, uborka, madársaláta, rukkola stb.

 

 

Tárolás

 

Hűtőszekrényben a szendvicskrém 2 napig tárolható lefedve.

 

 

Recept változatok

 

Lehet sárgalencsével is elkészíteni ezt a variációt.

 

 

Hasznos tanácsok

 

Javasolt olyan mennyiséget készíteni, ami két nap alatt elfogy, mert tömény fehérje és hamar megromlik. 

A változatosságért is érdemes naponta, kétnaponta új szendvicskrémet készíteni.