Fogyasztási javaslat

Glutén, tej, tejtermék, tojás és cukormentes. A leves elkészítéséhez olyan olajat használj, ami számodra biztonságos (nem okoz allergiát).

Hozzávalók / 2 fő részére

  • 1 db kisebb méretű cukkini
  • 10 cm hosszú póréhagyma
  • 6 dl víz
  • Mokkáskanál olaj (napraforgó, szezám, repce stb. – amelyik nem okoz allergiát)
  • Só ízlés szerint

Elkészítés

A feldarabolt cukkinit és póréhagymát mokkáskanál olajon sóval pirítom folyamatos keveréssel 3-4 percig. Majd felengedem vízzel és puhára főzöm. Amikor megpuhult mixerrel simára keverem.

Várható elkészítési idő

15 perc

Mikor fogyasszuk

Ebédre javasolt fogyasztani ezt a relaxáló levest. Általában a melegebb időszakban készítjük. Remek könnyű leves lehet még stresszes, kimerült állapotban.

Tálalás

Ízlésesen lehet tálalni. Apróra vágott újhagymával, petrezselyemmel, snidlinggel vagy póréhagymával a tetejét meg lehet szórni. 

Tárolás

Hűtőszekrényben 2 napig tárolható.

Recept változatok

Lehet nyári főzőtökkel is készíteni ezt a levest.  Szintén kellemes, könnyű, leves a meleg időszakban.

Hasznos tanácsok

Csak annyit készítsünk, amit 1-2 nap alatt elfogyasztunk. 

Fontos hogy a mixerezés után 10 percig hagyjuk az ételt „megnyugodni” hogy ez az erős „szétrázó” energia kimenjen az ételből. Ránk is hat ez az erős „zizegős”, felkavaró energia.

Legjobb saját kezűleg mozsárban pépesíteni és úgy fogyasztani. A kicsi gyermekeknek, babáknak ez a főzési mód javasolt a nyugalmukért.