Lefekvés előtt 3 órával étkezzünk utoljára.

Vacsorára lehet az egész napra előzőleg elkészített ételekből fogyasztani, kiegészítve néhány friss fogással. Pl. van vöröslencse-ragum, csak frissen rizs/köles/hajdinát, vagy ezekből tésztát főzök ki hozzá.

Akik a hideg vacsorát kedvelik, számukra még a reggelire készített szendvics-krém felhasználásával tudunk szendvicseket készíteni, vagy ha maradt fasírt, akkor fasírtos, friss zöldséges szendvicseket fogyaszthatnak.

Milyen típusú vacsora ételek javasoltak?

  • könnyű gluténmentes tésztaételek, könnyebb fehérjével, pl. vöröslencsés rizstészta, kukoricatészta vagy köles tésztaétel sós uborkával,
  • egyszerű rizses étel variációk, savanyúval,
  • gluténmentes gabonák, növényi fehérjék (bab-lencse-borsó) és zöldségfogások savanyúsággal,
  • állapottól függően az átállási szakaszban: vacsorára, alkalmanként fogyaszthatják a jó minőségű, lehetőleg otthon sütött gluténmentes kenyerünket, szendvicskrémekkel, melyeket gazdagon díszíthetünk nyers zöldségekkel. Pl. uborka, piros retek, sörretek, jégcsapretek újhagyma, póréhagyma, lilahagyma, rukkola, madársaláta, snidling stb. 

Ha valakit mélyebben érdekel ez a téma, akkor ajánlom neki az ezt a témát feldolgozó online tanfolyamomat. Itt egy komplett heti menüvel, 50 recepttel, makrobiotikus, ápolási, alapanyag bevásárlási, főzési stb. tanácsokkal együtt tanulhatja meg, hogy nőként hogyan tud egészséges életet élni a táplálkozás segítségével.