Fogyasztási javaslat
Glutén, tej, tejtermék, tojás, szója és cukormentes.
Hozzávalók / 4 főre
EPER ÖNTET
- 40 dkg megmosott, felkockázott eper
- 2dl alma lé (lehet saját magunknak készíteni vagy vásárolni is 100%-os alma levet)
- csipet só
- 5 dkg rizs liszt
- 3 dkg mandula szelet
ALMÁS PULISZKA
- 30 dkg megmosott, felkockázott alma
- 20 dkg kukoricadara
- 5 dl almalé (lehet saját magunknak készíteni vagy vásárolni is 100%-os alma levet)
- csipet só
Elkészítés
EPERKRÉM
1. Felforralom az almalevet egy csipet sóval.
2. Beleteszem az epret a forrásban lévő alma levébe és néhány perc múlva megfő.
3. Ezután mixerrel simára keverem almalevet a kicsit megfőtt eperrel együtt.
4. Ezután folyamatos keveréssel hozzá adom a rizslisztet, ami besűrít. Majd még további 3-4 percig gyengéden főzöm, amíg besűrűsödik.
ALMÁS PULISZKA
1. Felforralom az alma levet a sóval. Beleteszem az almát a forrásban lévő alma levébe.
2. Ezután folyamatos keveréssel hozzá adom a kukoricadarát ami besűríti, kb. 15 percig főzöm.
Kompótos tálkákba teszem a folyékony almás puliszkát és ott ebben a szép formában megdermed. Ennek a tetejére ráöntöm az eper öntetet.
Várható főzési idő
35 perc
Mikor fogyasszuk
Ebédre, délutáni uzsonnára vagy vacsorára fogyasszuk ezt a desszertet.
Tálalás
Kompótos tálkákba teszem a folyékony almás puliszkát és ott ebben a szép formában megdermed. Ezután ki is boríthatjuk a kompótos tálka formáját felvett almás puliszkát. Ennek a tetejére ráöntöm az eper öntetet.
Az eper nyersen mutat jól az almás puliszka tetején dísznek. Hagyjunk meg néhány szem epret tálaláshoz.
A citromfű vagy menta levél szépen díszíti ezt a desszert fajtát.
Tárolás
Egyszerre több adagot is készíthetünk és hűtőszekrényben lefedve 3-4 napig tárolhatjuk.
Recept változatok
Az almás puliszka készíthető más gyümölcsből is, pl. körtéből (ami áttelel és tavaszra maradt még belőle).
Hasznos tanácsok
Lehet nagyobb mennyiséget is készíteni, hogy több napig legyen jó minőségű desszertünk.