Desszert
Ebben a rövid videóban összefoglalom mindazokat, amire azt gondolom, hogy szükséges tudni a desszert témakörével kapcsolatban.
A jobb érthetőség végett megszámoztam az elméleti anyagokat, amiből 2 leckét találsz. Kövesd a sorszámozást, mivel ezek így épülnek egymásra.
Itt már találsz recepteket is, egész pontosan 7 darabot! A könnyebb áttekinthetőség végett felosztottam őket. Itt a sorrend már tetszőleges, rád van bízva.
A leckék után találsz további anyagokat is. Ezek egyrésze segítségedre lehet az elmélet jobb megértésben (ide kapcsolódó blogbejegyzéseim). Másik része tartalmazza azokat az általm írt könyveket, amelyek ehhez a témakörhöz tartoznak.
Miről fogsz tanulni ebben a fejezetben?
Ebben a rövid videóban összefoglalom mindazokat, amiről tanulni fogsz ebben a fejezetben.
Elmélet

1. Elmélet
Miért és hogyan készítsünk minőségi desszertet?

2. Elmélet
Tippek desszert bevásárláshoz, tároláshoz és előkészítéshez
Desszertek

Recept
Almás puliszka eperöntettel

Recept
Kuszkuszos cseresznye

Recept
Citromos-almás puliszka

Recept
Rizskoch eperöntettel

Recept
Eperpuding mandula szeletekkel

Recept
Vaníliás köleskrém eperkrémmel

Recept
Hamis túrógomboc
Ajánlott blogbejegyzéseim a témához
Elolvasáshoz kattints rá a blogbejegyzés címére!
Mi az a glikémiás index (GI), és mi jellemzi az egészséges makrobiotikus étrendet?
Így készíts gyorsan és egyszerűen egészséges makrobiotikus nyári gyümölcsdesszerteket
Így teheted a birsalmával változatosabbá, értékesebbé és egészségesebbé az őszi étrendet
Miért annyira kedvelt téli makrobiotikus alapanyag a sütőtök?
Mi a szerepe az almának az egészséges makrobiotikus étrendben?
Hogyan készülnek az egészséges téli makrobiotikus desszertek?
Ajánlott könyveim a témához
Sebestyén Szilvia – Desszertek – szabadon nassolhat
Sebestyén Szilvia – Makrobiotikus sütőtök ételek
Sebestyén Szilvia – Makrobiotikus almás receptek
Sebestyén Szilvia – Palacsinták édesen és sósan
A könyveket ide kattintva tudod megnézni illetve megrendelni.