Fogyasztási javaslat

Glutén, tej, tejtermék, tojás, szója és cukormentes. 

Hozzávalók / 4 főre

  • 30 dkg megmosott, felkockázott alma
  • 1 db citrom héjjal együtt felszeletelve és cikkekre vágva
  • 20 dkg kukoricadara
  • 5 dl almalé (lehet saját magunknak készíteni vagy vásárolni is 100%-os alma levet)
  • 1 dl rizsszirup vagy juharszirup
  • 5 cm-s darab vanília rúd
  • csipet só

Elkészítés

1. Az almalevet felforralom egy csipet sóval. 

2. Amikor felforrt beleteszem az almát, a vanília rudat, a felszeletelt citromot és 5 percig gyengéden főzöm.

3. Ezután folyamatos keveréssel hozzáadom a kukoricadarát, amivel besűrítem.

4. Addig főzöm folyamatos keveréssel, amíg az edény faláról el tud válni a desszert.

5. Kompótos tálkákba teszem a folyékony még forró citromos almás puliszkát, és ebben a szép formában megdermed.

Várható főzési idő

35 perc

Mikor fogyasszuk

Ebéd után, délutáni uzsonnára vagy vacsorára fogyasszuk ezt a desszertet.

Tálalás

Kompótos tálkákba teszem a folyékony citromos almás puliszkát, és ott ebben a szép formában megdermed, amikor kihűlt.  Ezután ki is boríthatjuk, és egyben fog maradni a desszert a kompótos tálka formáját felvéve.  

Citromfű vagy mentalevél szépen díszíti ezt a desszert fajtát.

Tárolás

Egyszerre több adagot is készíthetünk és hűtőszekrényben lefedve 3-4 napig tárolhatjuk.

Recept változatok

A citromos almás puliszka készíthető más gyümölcsből is, pl. körtéből (ami áttelel és tavaszra maradt még belőle), vagy korai cseresznyéből.

Hasznos tanácsok

Lehet nagyobb mennyiséget is készíteni, hogy több napig legyen jó minőségű desszertünk.