Fogyasztási javaslat

Glutén tej, tejtermék, tojás, szója és cukormentes. 

Az elkészítéséhez olyan olajat használj, amely nem vált ki allergiás reakciót.

Hozzávalók / 4 főre

  • 1,2 l víz
  • 2 db vöröshagyma kis kockákra vágva
  • 1 db közepes méretű sárgarépa negyedholdra szeletelve
  • 1 db 10 cm-s darab szárzeller átlósan vékonyra vágva
  • 30 dkg csicsóka megmosva, a földtől kefével ledörzsölve megtisztítva és 1 cms méretűre vágva
  • 1 mokkáskanál olaj (napraforgó, szezám stb. -ami nem vált ki allergiás reakciót)
  • 1 teáskanál só vagy ízlés szerint
  • amikor elkészült a forró levest apróra darabolt snidlinggel tálaljuk

Elkészítés

1.    Daraboljuk fel a vöröshagymát.

2.    Tegyük edénybe a kockára vágott vöröshagymát és pirítsuk üvegesre mokkáskanál olajon sózva.

3.    Ezután adjuk hozzá a sárgarépát, a szárzellert és a csicsókát. Folyamatos keveréssel 3 percig együtt pirítsuk, majd hozzáadjuk a vizet és főzzük puhára (kb. 15 perc).

4.    Apróra daraboljuk a snidlinget és tegyük a forró leves tetejére tálaláskor.

Várható főzési idő

30 perc

Mikor fogyasszuk

Ebédre fogyasztjuk.

Tálalás

Tálaláskor a tetejére lehet apróra darabolt petrezselyemet, újhagymát vagy póréhagymát is szórni.

Tárolás

Hűtőszekrényben 2 napig tárolhatjuk. 

Recept változatok

Lehet még más zöldségekkel is gazdagítani a levest pl. karalábéval, fehérrépával, zöldborsószemekkel – ami tavasszal már elérhető.

Hasznos tanácsok

Ez az édes ízű leves segít a természetes édes íz napi bevitelében. Nyugtatja és jó hatással van a hasnyálmirigyre. Csökkenhet az édesség utáni vágy is.