Fogyasztási javaslat
Glutén tej, tejtermék, tojás, szója és cukormentes.
Az elkészítéséhez olyan olajat használj, amely nem vált ki allergiás reakciót.
Hozzávalók / 4 főre
- 1,2 l víz
- 2 db vöröshagyma kis kockákra vágva
- 1 db közepes méretű sárgarépa negyedholdra szeletelve
- 1 db 10 cm-s darab szárzeller átlósan vékonyra vágva
- 30 dkg csicsóka megmosva, a földtől kefével ledörzsölve megtisztítva és 1 cms méretűre vágva
- 1 mokkáskanál olaj (napraforgó, szezám stb. -ami nem vált ki allergiás reakciót)
- 1 teáskanál só vagy ízlés szerint
- amikor elkészült a forró levest apróra darabolt snidlinggel tálaljuk
Elkészítés
1. Daraboljuk fel a vöröshagymát.
2. Tegyük edénybe a kockára vágott vöröshagymát és pirítsuk üvegesre mokkáskanál olajon sózva.
3. Ezután adjuk hozzá a sárgarépát, a szárzellert és a csicsókát. Folyamatos keveréssel 3 percig együtt pirítsuk, majd hozzáadjuk a vizet és főzzük puhára (kb. 15 perc).
4. Apróra daraboljuk a snidlinget és tegyük a forró leves tetejére tálaláskor.
Várható főzési idő
30 perc
Mikor fogyasszuk
Ebédre fogyasztjuk.
Tálalás
Tálaláskor a tetejére lehet apróra darabolt petrezselyemet, újhagymát vagy póréhagymát is szórni.
Tárolás
Hűtőszekrényben 2 napig tárolhatjuk.
Recept változatok
Lehet még más zöldségekkel is gazdagítani a levest pl. karalábéval, fehérrépával, zöldborsószemekkel – ami tavasszal már elérhető.
Hasznos tanácsok
Ez az édes ízű leves segít a természetes édes íz napi bevitelében. Nyugtatja és jó hatással van a hasnyálmirigyre. Csökkenhet az édesség utáni vágy is.