Fogyasztási javaslat
Glutén, tej, tejtermék, tojás, szója és cukormentes.
Az elkészítéséhez olyan olajat használj, amely nem vált ki allergiás reakciót.
Hozzávalók / 4 fő részére
- 1,2 dl víz
- 2 db vöröshagyma kis kockákra vágva
- 1 db közepesméretű sárgarépa
- 1 db közepes méretű fehérrépa
- 1 csomag újhagyma apró vékony szeletekre vágva teljes hosszában a zöld részével együtt
- 1 mokkáskanál olaj (napraforgó, szezám stb. – ami nem vált ki allergiás reakciót)
- 1 teáskanál só vagy ízlés szerint
Elkészítés
1. Daraboljuk fel a vöröshagymát.
2. Tegyük edénybe a kockára vágott vöröshagymát és pirítsuk üvegesre mokkáskanál olajon sózva.
3. Ezután adjuk hozzá a savanyúkáposztát és főzzük puhára, majd tegyük bele a sárgarépát és a fehérrépát is. Együtt pirítsuk meg, majd adjunk hozzá vizet és főzzük puhára.
4. Tálaláskor vékonyra vágott újhagymát adjunk a forró leveshez.
Várható főzési idő
40 perc
Mikor fogyasszuk
Ebédre fogyasztjuk.
Tálalás
Tálaláskor a tetejére lehet apróra darabolt petrezselyemet, snidlinget vagy póréhagymát is szórni.
Tárolás
Hűtőszekrényben 3 napig tárolhatjuk.
Recept változatok
Lehet még fokhagymával és más zöldségekkel is gazdagítani a levest. Ha már van zsenge karalábé, azt is tehetünk hozzá.
Hasznos tanácsok
Ez az édes kellemes savanykás ízű leves segít a máj regenerálásában. Télen úgy is több olajjal főztünk, nehezebb ételeket fogyasztottunk, ami megterhelő. Tavasszal a máj tisztításnak van itt az ideje. Segítsük ezt ezzel a kellemes levesünkkel.
Ha túl savanyú a káposzta lehet áztatni fél vagy egy órán át. Ezt a vizet tartsuk meg a leves savanykás íze miatt, mert áztatással ez már csak abban lesz érezhető.