Fogyasztási javaslat

Glutén, tej, tejtermék, tojás, szója és cukormentes. 

Az elkészítéséhez olyan olajat használj, amely nem vált ki allergiás reakciót.

A tavasz kedves édes ízű első borsóféléje igen népszerű.

Hozzávalók / 4 főre

  • 1,2 dl víz
  • 30 dkg frissen fejtett zöldborsó
  • 1 db vöröshagyma kicsi kockákra vágva
  • 1 db közepes méretű sárgarépa negyedholdra vágva
  • 1 db közepes méretű fehérrépa kis kockákra szeletelve
  • 1 csomag petrezselyem apróra darabolva
  • 1 mokkáskanál olaj (olyat használj, ami nem vált ki allergiás reakciót)
  • 1 teáskanál só vagy ízlés szerint

Elkészítés

1.    Mokkáskanál olajon sóval pirítjuk a vöröshagymát üvegesre.

2.    Ezután beletesszük a zsenge borsót a többi felszeletelt zöldséggel, és együtt a vízzel puhára főzzük.

3.    Ha a borsónk keményebb típusú először főzzük 70%-ban puhára és úgy tegyük hozzá a többi zöldséget.

4.    Az egy csokor petrezselymet megmossuk és apró darabokra vágjuk. 

5.    Amikor elkészült a leves beletesszük, és egyet még forralunk rajta, majd elzárjuk a gázt.

Várható főzési idő

40 perc 

Mikor fogyasszuk

Ebédre fogyasztjuk.

Tálalás

A legfinomabb és legkedveltebb petrezselyemmel fogyasztani. Akik kedvelik tehetnek bele más apróra darabolt tavaszi zöldeket (pl. snidlinget, póréhagymát, újhagymát) is forrón a levesbe, tálalás előtt vagy közvetlen tálaláskor.

Tárolás

Hűtőszekrényben 2 napig tárolhatjuk.  

Recept változatok

Lehet még más zöldségekkel is gazdagítani a levest. Ha már van zsenge karalábé, azt is tehetünk hozzá.

Hasznos tanácsok

Ez az édes ízű leves segít a napi természetes édes íz bevitelében. Ezáltal nyugtató hatású.