Fogyasztási javaslat
Glutén, tej, tejtermék, tojás, szója és cukormentes.
Az elkészítéséhez olyan olajat használj, amely nem vált ki allergiás reakciót.
A tavasz kedves édes ízű első borsóféléje igen népszerű.
Hozzávalók / 4 főre
- 1,2 dl víz
- 30 dkg frissen fejtett zöldborsó
- 1 db vöröshagyma kicsi kockákra vágva
- 1 db közepes méretű sárgarépa negyedholdra vágva
- 1 db közepes méretű fehérrépa kis kockákra szeletelve
- 1 csomag petrezselyem apróra darabolva
- 1 mokkáskanál olaj (olyat használj, ami nem vált ki allergiás reakciót)
- 1 teáskanál só vagy ízlés szerint
Elkészítés
1. Mokkáskanál olajon sóval pirítjuk a vöröshagymát üvegesre.
2. Ezután beletesszük a zsenge borsót a többi felszeletelt zöldséggel, és együtt a vízzel puhára főzzük.
3. Ha a borsónk keményebb típusú először főzzük 70%-ban puhára és úgy tegyük hozzá a többi zöldséget.
4. Az egy csokor petrezselymet megmossuk és apró darabokra vágjuk.
5. Amikor elkészült a leves beletesszük, és egyet még forralunk rajta, majd elzárjuk a gázt.
Várható főzési idő
40 perc
Mikor fogyasszuk
Ebédre fogyasztjuk.
Tálalás
A legfinomabb és legkedveltebb petrezselyemmel fogyasztani. Akik kedvelik tehetnek bele más apróra darabolt tavaszi zöldeket (pl. snidlinget, póréhagymát, újhagymát) is forrón a levesbe, tálalás előtt vagy közvetlen tálaláskor.
Tárolás
Hűtőszekrényben 2 napig tárolhatjuk.
Recept változatok
Lehet még más zöldségekkel is gazdagítani a levest. Ha már van zsenge karalábé, azt is tehetünk hozzá.
Hasznos tanácsok
Ez az édes ízű leves segít a napi természetes édes íz bevitelében. Ezáltal nyugtató hatású.